Hoe kan ik zelf een website maken, zonder uren research te doen.

Zelf een website maken

Wanneer je net van start gaat met je onderneming wil je natuurlijk een website. En niet zomaar een statische online pagina, maar een goede website die jou ook klanten op gaat leveren. Je hebt helaas geen budget om € 6000,- + aan een marketing bedrijf te spenderen om jouw eerste website te maken. Maar tegelijkertijd wil je ook investeren in de toekomst van jouw bedrijf. Je wilt een website die met je mee kan groeien en je niet telkens overnieuw moet beginnen.

Gelukkig kan het ook sneller. Je kan namelijk leren hoe jij zelf een goede website bouwt in WordPress (De meest gebruikte en uitgebreide website builder ter wereld). Zelf heb ik er uren tijd aan besteed om erachter te komen, niet alleen hoe je een website maakt, maar ook hoe je zelf een goede website maakt die je ook nog klanten gaat opleveren. Die kennis wil ik graag met jou delen.

Wil jij gelijk goed van start gaan met jouw website? Vraag dan nu het Succesvolle Website Werkboek aan.

Welke kosten zijn er om zelf een website te maken?

Als jij zelf aan de slag gaat om een goede website te maken, brengt dat altijd kosten met zich mee. Gelukkig hoeven we het dan niet over duizenden euro’s te hebben. Het kan ook echt voor minder. De minimale kosten die je hebt zijn voor je domeinnaam en de hosting. Dit is waar jouw website gaat wonen op het internet. Zelf gebruik ik de hoster NameHero, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een Nederlandse partij. Zorg er in ieder geval voor dat ze goede support hebben.

Verdere kosten voor zelf een website maken, liggen vaak meer in de uren die je eraan besteed. Het gebruik van WordPress is namelijk gratis bij je hoster. Dan heb je alleen nog maar de kennis nodig om zelf met je website aan de slag te gaan. Je kan er natuurlijk voor kiezen om uren lang het internet af te struinen opzoek naar de juiste informatie. Of je kan een investering die (die niks is in vergelijking met het laten maken van een website) in een goede Zelf een Website bouwen cursus.

Ontwerp zonder titel 67

Zelf een website maken: Het gebruik van gratis software.

Zoals hierboven al genoemd staat, het gebruik van WordPress is volledig gratis wanneer je een domeinnaam en hosting koopt. Er zijn zeker betaalde mogelijkheden wanneer je eenmaal gaat bouwen, maar dit is helemaal niet nodig voor het hebben van een goede website. Het is daarom belangrijk dat jij de juiste informatie tot je neemt en je geen onnodige dingen laat aansmeren.

Er zijn ook genoeg hosters die hun eigen gratis software aanbieden. Ik raad het je af om hier gebruik van te maken als je echt een website wilt die met je mee kan groeien in de toekomst. Ze zijn dan wel makkelijk in gebruik, maar hebben echt hun beperkingen. En ze zijn minder goed vindbaar in de zoekmachines. Voor veel van mijn klanten heb ik een nieuwe website gemaakt, nadat ze zelf al aan de slag zijn geweest met zo’n gratis software. Het is weggegooide tijd die ze zichzelf hadden kunnen besparen wanneer ze direct zelf een website waren gaan maken met de juiste kennis.

Waarom zelf een website maken in WordPress?

WordPress is ontzettend veelzijdig en niet alleen een veel gebruikte software voor wanneer je zelf een website maakt. Ook door de ervaren websitebouwers wordt WordPress gebruikt voor de basis van een website. Wanneer je hier eenmaal in werkt, kan je de kosten zo hoog laten oplopen als je zelf wilt. Maar vaak zijn deze kosten niet eens nodig wanneer je een goede website wilt maken die jou klanten oplevert. Ook voor de vindbaarheid in zoekmachines geldt, hou het zo simpel mogelijk. Door al deze mogelijkheden is WordPress het juiste start punt voor de beginnende ondernemer, maar ook voor de ver gevorderde ondernemer.

Hoe kan je makkelijk zelf een website maken?

Makkelijk zelf een website maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wanneer je voorzien bent van de juiste kennis, hebt je binnen een paar dagen je website al online. En niet zo maar een website. Eentje die echt een aanwinst is voor jouw bedrijf. Voor de ondernemer die makkelijk zelf een website wil maken heb ik mijn online programma Zelf een Website maken ontworpen. Tijdens dit online programma wordt jou stap-voor-stap uitgelegd hoe jij een goede website in WordPress maakt. Ook wanneer je zelf helemaal niet technisch bent.

Het beste aan je eigen website maken is dat je er zelf de kennis over hebt. Je hoeft niet elke keer bij de maker aan de bel te trekken elke keer als je iets wilt aanpassen. Dat werkt niet fijn en waarschijnlijk wordt je bankrekening er ook minder blij van.

Hoe kan ik zelf een website maken? De samenvatting.

Kies voor een goede domeinnaam en een betrouwbare hosting partij met geweldige support. Dan heb je een basis waar jij nog jaren mee uit de voeten kan. Kies voor het bouwen van een website in WordPress voor de beste resultaten. En zorg ervoor dat jij bezit over de juiste kennis over het zelf maken van een website. Dan kan je echt binnen een paar dagen online en hoeft het geen oneindig lang project te worden.

Wil jij ook gelijk goed van start met jouw website? Leer dan nu hoe ook jij een goede website kan maken in mijn online programma Zelf een Website maken dat 11 april 2023 van start gaat.

Zelf een website maken in WordPress

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *