De 5 echt reden waarom het jou nog niet gelukt is om zelf een website te maken.

Het is één van de leukste fase van het starten met ondernemen. Alle facetten op een rij hebben waardoor de klanten bij je binnen gaan stromen. Je website is hiervan een groot onderdeel, want je wilt online zichtbaar zijn. En omdat je niet direct € 6000,- of meer aan een marketing bureau wilt betalen, heb je besloten om zelf een website te maken. Alleen gaat dat nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het internet staat borden informatie en al snel heb je geen idee meer waar je moet beginnen. Herkenbaar? Hier deel ik alle redenen die jij kan hebben om maar niet aan je website te beginnen en laat ik je zien hoe je deze kan omzeilen.

1. Gebrek aan tijd

Het is denk ik wel het meest gebruikte excuus ter wereld. En ja, in deze tijd hebben we vaak al zoveel te doen zonder ook nog zelf een website te maken. Maar wist jij dat wanneer je een vast omlijnd stappenplan zou volgen, jij je website al binnen een paar dagen online zou kunnen zetten? En als je er een dag vooruit trekt om er echt even voor te gaan zitten, je dan aan het eind van de dag al een beste website kan hebben staan? Klinkt dat je interessant in de oren? Neem dan vooral eens een kijkje bij ons online programma Zelf een website maken. Want daarin bieden we jou een kant en klaar stappen plan waarin je zelfs kan werken met templates om zo snel mogelijk een goed resultaat te krijgen.

2. Gebrek aan kennis om zelf een website te maken

Als technische snufjes niet echt jouw ding zijn, kan ik me voorstellen dat een website zelf maken nogal overweldigend is. Het lijkt dan ook beter om te kiezen voor een kant-en-klare builder die belooft dat je in een paar klikken je website voor elkaar hebt, maar niks is minder waar. Zo’n kant en klare builder ziet er nu misschien leuk uit. Voor de toekomst en groei van je bedrijf heb je er vaak bar weinig aan. Ze zijn namelijk slecht vindbaar in zoekmachines en enorm beperkt in hun opties. Vooral wanneer je ook online betalingen wilt kunnen innen. Daarom is het goed om aan de slag te gaan met de juiste technische kennis. Ik werk het liefst met WordPress en Elementor.

Niet alleen de techniek, maar ook het uiterlijk van je website is belangrijk. Een simpele statische website werkt namelijk al lang niet meer. En zeg nou zelf, zou jij ook niet liever een website willen die jouw producten zo goed tot zijn recht laat komen waardoor jouw ideale klant direct bij jou wil kopen? Het belangrijk om een duidelijk plan te hebben wanneer je van start gaat met het maken van je website. Kijk daarom eens bij het gratis Succesvolle Website Werkboek.

3. Je vindt het allemaal nogal overweldigend

Ik snap het. Bij de start van een nieuw bedrijf komt er veel kijken. Vooral wanneer je voor het eerst ondernemer bent. En als je gaat zoeken naar informatie om zelf een website te maken, dan wordt je al snel bedolven onder de mogelijkheden. Het ene aanbod ziet er nog beter uit dan het andere. Vervolgens raak je zo overweldigd dat je er niet eens meer aan begint of gewoon maar iets doet. En dat is zonde, want een goede website is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Kijk daarom of iemand die ervaring heeft, je kan helpen met bouwen. Dat gaat sneller en je hebt gelijk een goed resultaat. Kijk ook eens naar mijn blog Hoe maak ik zelf een website zonder uren research te hoeven doen?

4. Technisch niet handig genoeg om zelf een website te maken

“Van die techniek daar snap ik helemaal niks van. Dat is gewoon niks voor mij.” Ik hoor het vaak van mijn klanten. En het is een hoop. Denk aan een website, emailsystemen, betaalsystemen, landingspagina’s maken, online academies en ga zo maar door. Maar het zijn vaardigheden die je kan leren. Het enige wat je er voor nodig hebt is de juiste kennis die je zo makkelijk mogelijk wordt aangeboden en jezelf de tijd gunnen om het echt te gaan doen. Kom je er dan nog niet uit, dan kan je de website altijd nog uitbesteden. Maar vaak zijn het de nieuwe dingen die ons het meest angst aanjagen waardoor we stoppen in onze creatie.

5. Je wilt het direct goed doen

Ben jij zelf erg perfectionistisch en wil je zelf een website gaan maken? Dan is het goed om je te realiseren dat je website altijd een work in progress project blijft. Waarom? In de loop van tijd leer jij je ideale klant beter kennen. Misschien veranderd hierdoor je aanbod ook wel. Maar je basis van je website blijft hetzelfde. En daarom is het zo belangrijk dat je die gelijk goed neerzet en hiervoor ook over de juiste kennis beschikt. Maak dan van je website geen eindeloos project. Goed is goed. Blijf niet hangen in de kleine details, want daardoor stopt je creatie. Ondernemen gaat niet altijd binnen de lijntjes. Je moet het gewoon gaan doen. En je zal nog steeds klanten krijgen, zelfs als die ene foto volgens jou niet helemaal op de juiste plek staat.

Laat jij je nu nog tegen houden om zelf aan de slag te gaan met het maken van je website? Ga voorbij aan je limitaties en start vandaag nog. Kies ervoor om jouw bedrijf zichtbaar te maken aan de wereld en echt te gaan starten met ondernemen. Mijn online programma Zelf een website maken is perfect voor jou als jij jezelf herkende in de bovenstaande tekst. Hierin wordt jou een kant-en-klaar stappenplan geboden waardoor jij in een mum van tijd een website hebt staan. Je maakt hier geen standaard statische pagina, maar een website die bijdraagt aan het krijgen van klanten en in de toekomst met je mee kan groeien. Wil jij dit ook? Kijk dan hier.


Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *