8 Tools die ik gebruik voor het maken van een website

8 tools voor het maken van een website

Wanneer je start met het maken van een website vraag jij je waarschijnlijk af wat je nou precies nodig hebt om een succesvolle website te maken. En dat is misschien wel minder dan nu denkt. Maar er zijn zeker een paar handige tool die het maken van een professioneel uitziende website makkelijker maken. In deze blog neem ik je mee met de tools die ik graag gebruik wanneer ik een website ga maken.

Webhosting voor het maken van een website in WordPress

Je website moet ergens leven op het internet en dat doe je door je domeinnaam met webhosting aan te schaffen. Mijn websites host ik bij Namehero. Ze hebben daar een fijne support en in een aantal jaar heb ik er eigenlijk nog steeds geen klachten over. Wel is dit een Engelstalige webhost. Als je goed Engels spreekt hoeft dat geen probleem voor je te zijn, maar het kan ook zijn dat jij liever een goed Nederlandstalige webhost kiest. Belangrijk bij het kiezen van een nieuwe webhost is dat zij het mogelijk maken om WordPress te installeren op je website en dat ze een goede support aanbieden voor al hun klanten.

Wat betreft het bouwen van je website, gebruik ik altijd WordPress, omdat de mogelijkheden hiermee zoveel groter zijn. Zie ook Zelf een Website maken: Alles wat je moet weten voordat je begint.

Maak een goede pagina op met Elementor Pro

ik eenmaal WordPress heb geïnstalleerd, download ik gelijk Elementor Pro. Deze plugin zorgt ervoor dat jij makkelijk een mooie pagina opbouw kan maken. En in tegenstelling tot het kiezen van een standaard WordPress thema, kan je met Elementor Pro bouwen aan oneindige mogelijkheden. Daarbij is het ook nog eens makkelijk in gebruik, zelf bij het maken van een website voor beginners.

Foto’s en graphics voor het maken van een website

Ken jij de design tool Canva al? Zo niet, dan mis je echt iets als ondernemer. Deze design tool gebruik ik van het maken van de juiste formaten voor foto’s, graphics, e-books etc. Canva is zo ontzettend veelzijdig dat je hier vrijwel alle design stukken mee kan maken. Als je het niet gebruikt voor je website, dan wel voor je social media, gratis weggever etc.

Beter gevonden worden in zoekmachines met je website

Voor zoekmachine optimalisatie gebruik ik de plugin Rank Math SEO. Hiermee stel je gemakkelijk zoekwoorden in en pas je de tekst aan die wordt weergegeven in Google. De plugin geeft aan waar je nog dingen kan verbeteren voor zoekmachine optimalisatie en de nodige tips. Zeker een aanrader om te gebruiken dus. Zeker makkelijk wanneer je ook blogs gaat schrijven.

Vergeet geen back-up te maken!

Niks is erger met het maken van een website, dan dat al jouw tijd en moeite verloren is gegaan omdat je vergeten bent een back-up te maken. En als je website ineens een error geeft, bijvoorbeeld na het updaten, kan je werk zo ineens verloren gaan. Daarom gebruik ik de plugin Updraft plus. Elke keer voordat ik ga updaten, maak ik een back-up die ik stuur naar een externe opslag. Dan heb ik in ieder geval altijd extra zekerheid wanneer dit nodig is.

Lekkere cookies voor het maken van een website

Belangrijk is om je website te laten voldoen aan de Europese wetgeving. Een belangrijk item daarvan is een cookie melder. Ik gebruik de Cookie Notice & Compliance en die ik best uitgebreid. Je kan hier een gratis versie van gebruiken en kiezen voor een betaalde versie als jouw website wat ingewikkelder wordt in de toekomst. Voeg hier jouw privacy statement aan toe en jouw site ik er helemaal klaar voor.

Makkelijk betaalsysteem voor het maken van een website

Toen ik begon met het maken van websites, werkte ik voornamelijk met Woocommerce. En dit werkt nog steeds prima wanneer jij bijvoorbeeld een webshop hebt. Daarbij is Woocommerce gratis is gebruik. Maar sinds kort ben ik over gestapt naar het gebruik van Plug & Pay en dit vind ik een echte aanrader. Vooral voor ondernemers die hun (online) diensten en/of programma’s aanbieden. Bij Plug & Pay maak je gemakkelijk een uitcheck pagina aan die goed converterend werkt. Daarbij worden er bij deze checkout veel vaker extra kassakoopjes aangeschaft. Zo verdient hij zichzelf weer snel terug.

Verzamel die e-mail adressen

Als je een website maakt is een goed e-mail systeem een echte aanrader. Op die manier kunnen jouw potentiële klanten makkelijk jouw gratis weggever aanvragen of zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Tegelijkertijd kan jij gelijk beginnen met het verzamelen van email adressen om jouw toekomstige klanten nog makkelijker te bereiken. Hiervoor gebruik ik graag Mailblue. Dit is een volledig Nederlands programma en heeft dus ook een Nederlandstalige uitleg en support. Een systeem die makkelijk te gebruiken is en enorme potentie heeft om mee te groeien met jou bedrijf.

Dit zijn de meest favorieten systemen die ik gebruik bij het maken van een website. Het lijken er al een hoop, maar dat valt echt nog wel mee. Sommige webbouwer gebruiken talloze plugins die maar weinig bij te dragen hebben. Daar wordt je website alleen maar traag van. Kijk voor jouw website ook goed of voor jou datgene wel van toepassing is. Zo houdt je de dingen snel en overzichtelijk.

Wil jij nu nog van start met het maken van een website? Dan kan je meedoen met mijn online cursus Zelf Een Website Maken.

Toch eerst wat meer info nodig? Vraag dan mijn Succesvolle Website Werkboek aan.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *