Wat is belangrijk voor een goede website voor coaches en therapeuten?

goede website voor coaches en therapeuten

Als coach en therapeut wil je natuurlijk een website die je klanten oplevert. Maar in veel van de gevallen is dat niet zo vanzelf sprekend. Doordat je bezoekers geen duidelijk doel hebben, zullen ze snel weer van je website vertrekken zonder iets bij je te kopen. Een goede website voor coaches en therapeuten heeft daarom een goede klantenreis opgebouwd. Hierdoor geef je duidelijkheid aan je bezoekers.

Maar hoe krijg je dit nu voor elkaar? Met het onderstaande stappenplan, weet je hoe je een goede website voor coaches en therapeuten kan maken. Want dit is ook voor jouw praktijk mogelijk.

https://youtu.be/Y9FhqpGus2E
Bekijk de video of lees de blog.

Kies jouw droom klant

Met wie zou jij graag willen werken? Van welke mensen wordt jij blij? Jouw droom cliënt is iemand die jij super goed kan helpen. En als jij deze klant duidelijk voor ogen hebt, zal het maken van jouw website hier een stuk makkelijker voor worden. Een website voor coaches en therapeuten praktijk is namelijk gemaakt voor deze droom klant.

Vooral coaches en therapeuten willen graag iedereen willen helpen en waarschijnlijk kan je ook meer mensen helpen dan alleen jouw droom klant. Dit heeft alleen heel groot nadeel. Je boodschap wordt ontzettend groot en onduidelijk wanneer jij tegen iedereen wilt blijven praten. En dat levert je nooit klanten op. Mensen willen zich begrepen voelen door jou. Ze willen weten dat jij echt de persoon bent die voor hun een verschil gaat maken. Kies daarom voor duidelijkheid en leer te praten tegen jouw droom klant.

Richt je op het probleem van jouw droom klant

Op een goede website voor coaches en therapeuten weet je direct in een oogopslag  of jij daar geholpen kan worden. Dat doe je door je te richten op het probleem van jouw droom klant. Schrijf je teksten alsof je praat tegen deze persoon. Wat willen zij als eerste weten wanneer ze een bezoek brengen aan jouw website?

Vergeet hierbij niet dat de gemiddelde bezoeker slechts een paar seconden op jouw website blijft om te bepalen of ze aan het juiste adres zijn. Zien zij in die paar seconden niet wat ze nodig hebben? Dan klikken ze snel weer weg. Dat betekend vaak ook dat ze minder geïnteresseerd zijn in de achtergrond van jouw methode.  Jouw droom klant wil vooral weten welk probleem jij voor hen kan oplossen.

Maak je website voor coaches en therapeuten niet voor jezelf

Er kunnen wel aspecten zijn die jij heel waardevol zou vinden op een website voor coaches en therapeuten, of bepaalde kleuren die jij heel mooi vindt, maar het is belangrijker of jouw bezoeker dit ook aanspreekt. Je website is niet iets dat je voor jezelf maakt. Het is een marketing tool die jij maakt zodat jouw droom klant jouw fantastische aanbod kan vinden. Alles tot aan het design van je website kan je dus terug leiden naar jouw ideale klant. Het is daarom zou belangrijk dat je deze helder hebt voordat je begint aan jouw website voor jouw coaching en/of therapeuten praktijk.

Lees ook Is het moeilijk om zelf een website te maken?

Biedt duidelijkheid over je aanbod

Zeker in je aanbod geldt: Zorg dat je duidelijkheid biedt aan je bezoeker. Wat ontvangen ze wanneer ze iets bij jou kopen? En voor wie is dit het meest geschikt? Dit is echt waar de meest gemaakte fout wordt gemaakt op een website voor coaches en therapeuten. Je mag best precies zijn over met wie je wel en niet wilt werken. Op die manier is het runnen van je bedrijf ook leuk voor jou. Want zeg nou zelf, het werken met klanten die bij je passen maakt toch alles zo veel leuker?

Het wordt veelal geloofd dat wanneer we ons alleen richten op die ene droom klant, dat we dan helemaal geen klanten meer gaan vinden. Maar het tegendeel is vaak waar. Door echt te weten tegen wie je praat en voor wie jij je aanbod hebt gemaakt, zal je veel meer mensen gaan aantrekken. Simpel weg omdat mensen zich gaan herkennen in wat jij aanbiedt. En als jij je aanbod speciaal voor hen durft te maken, zal je ook nog een succesvoller worden in datgene wat je doet.

Dus wees specifiek wanneer je verteld over je aanbod. Wat krijgen mensen wanneer ze met jou gaan werken?

Laat mensen makkelijk contact met je opnemen

Heb je wel eens een website gezien waar je vele pagina’s moet door scrollen om eindelijk bij een contact persoon uit te komen? Persoonlijk vind ik niks vervelender dan dat. En zeker op een website voor coaches en therapeuten moet er een duidelijke en heldere manier zijn waarop de mensen contact met je kunnen opnemen.

Hoe kan je bezoekers het makkelijkste contact op laten nemen?

  • Een duidelijke contact pagina met een werkend formulier, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Een knop in de hoek van je pagina die het toestaat om met je te chatten of een WhatsApp bericht naar je te sturen.
  • De mogelijkheid om een belafspraak in te plannen voor mensen die echt geïnteresseerd zijn om met je samen te werken.  

Je hoeft natuurlijk niet alle bovenstaande manieren toe te voegen aan je website, maar je hebt minimaal 1 van deze opties nodig. Lees hier wat je nog meer wilt weten voor het maken van een website

Laat zien wij je bent

Mensen vinden het fijn om te weten met wie ze een afspraak plannen. Dat geldt zeker op een website voor coaches en therapeuten. Maar wat is nu de beste manier om jezelf te laten zien? De ene vindt het niet erg om met zijn/haar gezicht overal op zichtbaar te zijn, terwijl de ander zich toch liever wat meer op de achtergrond houdt. Een “Over mij” pagina is vaak de meest ongelezen pagina van een website. Dat raadt ik je dan ook echt niet meer aan om te doen.

Veel mooier is het om een stukje over jezelf te verwikkelen op je home en aanbod pagina’s. Doormiddel van foto’s en een stukje tekst vertel je mensen waarom jij de meest aangewezen persoon bent om hen te helpen. Dat is tenslotte het belangrijkste wanneer mensen jouw hulp voor iets willen.

Vindbaarheid in zoekmachines

Als je toch aan de gang gaat met het maken van de teksten voor je website, denk er dan ook aan de vindbaarheid in zoekmachines. Op welke woorden zou jij graag gevonden willen worden? Of eigen een betere vraag is: “Welke woorden zou mijn droom klant gebruiken om mij te vinden op het internet?” Deze woorden verwerk je in je tekst. Eén woord per pagina is genoeg. Werk je lokaal? Dan is het misschien een goed idee om ook je woonplaats te gebruiken in combinatie met de zoekwoorden. Voor een dienst wat je ook online kan verrichten, is dit natuurlijk minder relevant. Op je hierbij te helpen kan je een goede SEO plugin gebruiken.

Duidelijke call to action

Op elke website dient een duidelijke call to action aanwezig te zijn, dus ook op een website voor coaches en therapeuten. Elke pagina heeft zijn eigen call to action buttons en het is aan jou te bepalen wat deze knoppen precies doen. Wil je graag dat mensen eerst contact met je opnemen? Of wil je juist dat ze gelijk je aanbod kopen en gelijk gaan betalen? Wil je dat ze van bovenaan gelijk door klikken naar onder om je aanbod te zien?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een call to action button op een website of coaches en therapeuten. Zorg ervoor dat deze knoppen altijd opvallen. Het liefst hebben ze een andere/opvallende kleur ten opzichte van de rest van je website zodat je bezoekers ze gemakkelijk kunnen zien.

Leer bloggen

Een blog is nog steeds de beste manier om gevonden te worden in zoekmachines en om vragen van je klanten te kunnen beantwoorden. Door het schrijven van een blog kan je informatie op je website plaatsen die ze anders niet zo snel ergens zouden vinden. En terwijl ze zoeken naar het antwoord op hun vraag, komen ze gelijk jouw website tegen. Een blog wordt eerder gelezen omdat er geen verkoop techniek in de pagina zit. Je voorziet je lezers gewoon van informatie om het desbetreffende onderwerp.  Het is dus eigenlijk een gemiste kans als jij geen blog toevoegt aan jou website voor coaches en therapeuten.

Deel je website

Met de grote aantallen websites die er zijn, gebeurt het echt niet dat mensen “zo maar” op je website komen. Dan moeten ze specifiek naar jouw opzoek zijn. En die vindbaarheid van je website kan natuurlijk via zoekmachines, maar het is ook van belang dat jij hem zelf deelt. Bijvoorbeeld op je social media. Durven te vertellen over datgene waar jij heel goed in bent, zal er ook voor zorgen dat jouw website vaker gezien zal gaan worden.

Wil jij van start gaan met het maken van jouw website? Vraag dan hier mijn Succesvolle Website werkboek aan.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *