Hoe je een professionele website laat maken zelfs als jij nog geen duidelijkheid hebt in je bedrijf.

professionele website laat maken

Ik krijg regelmatig de hulp vraag van mensen dat ze een nieuwe website willen laten maken. Dit willen ze graag omdat dit voor hen de eerste stap is richting het zichtbaar zijn met hun bedrijf. Want als de website eenmaal live is, dan is hun bedrijf “echt”. Maar als je alleen een professionele website laat maken ben je er nog niet. Want je website is namelijk een samenkomst van allerlei factoren binnen jouw bedrijf.

Als ik aan mijn klanten ga doorvragen over wat ze precies zouden willen en hoe hun website eruit moet komen te zien, hebben ze vaak een globaal idee, maar geen echte duidelijkheid. Laat staan over het schrijven van goede teksten. Want eigenlijk is hun bedrijf nog niet helemaal helder. Daarom ga ik nu het maken van een website en business coaching samenvatten in 1 product. Niet ga ik alleen jouw professionele website bouwen, maar we gaan ook samen werken aan duidelijkheid in jouw bedrijf.

Wat heb jij nodig als je een professionele website laat maken?

Het laten maken van een professionele website wordt vaak nogal onderschat. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Je wilt niet dat jouw website maar gewoon een standaard aanwezige pagina is, maar ook daadwerkelijk een bijdrage is voor jouw bedrijf. En je ook klanten kan gaan opleveren.

Hier zijn een aantal dingen waar je aan moet denken om jouw professionele website tot een succes te laten maken.

 • Wie is jouw ideale klant?
 • Welk probleem los jij op voor jouw ideale klant?
 • Want is jouw product?
 • Heb je een gratis weggever om mailadressen te verzamelen?
 • Wil je online betalingen kunnen innen?
 • Welke uitstraling wil je hebben?
 • Heb je al gedacht aan foto’s?
 • Welk lettertype wil je gebruiken?
 • Welke kleuren gebruik je om jouw ideale klant gelijk verliefd te laten worden op jouw website?

Wat is de eerste stap als je een professionele website laat maken?

Het is belangrijk om je te beseffen dat goedkoop vaak duurkoop is. Daarin tegen is het ook niet nodig om gelijk de hoofdprijs van € 6000,- te hoeven betalen. Maar als jij kiest voor een goede zzp’er die jou alleen kan helpen met de techniek of dat je alles zelf wilt doen, kan het zijn dat je later beseft dat je hierdoor veel te lang in het begin stadium bent blijven hangen. Alleen blijf je te vaak in je hoofd zitten zonder echte stappen te ondernemen.

Voordat je een professionele website laat maken heb je duidelijkheid nodig, anders is een website laten maken eigenlijk weggegooid geld. Zorg dat jij die duidelijkheid hebt in jouw bedrijf.

Hoe krijg je duidelijkheid in jouw bedrijf?

Als jij een vaag idee hebt over wat je doet en wie je wilt helpen, zal je ook altijd vaag blijven in je boodschap. En het nadeel daarvan is dat je helemaal niemand echt bereikt. Vaak gebeurd dit omdat we het liefst iedereen willen helpen. Maar juist daardoor bereiken we niemand. Je boodschap blijft te vaag. Vooral wanneer jij net begint als ondernemer.

Dit proces is waar een business coach jou mee kan helpen. Het is belangrijk dat jij helderheid hebt in jouw bedrijf voordat je een professionele website laat maken. Investering in coaching kan voelen als een enorme stap, maar het is zeker aan te raden om te doen. Het maakt niet uit of je starter bent of al even bezig bent met je onderneming.

Waar kan jij nu mee gaan beginnen als je een professionele website laat maken?

Ik raad je aan om de dingen op een rijtje te hebben voordat je een professionele website laat maken. Of je kan er voor kiezen om samen met je website bouwer te kijken naar hoe jouw bedrijf en precies uit wil zien. Er zijn echter maar weinig webbouwers die dit kunnen en daarom is mijn aanbod van websites maken uniek.

Ik zal het even beknopt voor je herhalen voordat je op de sales pagina van dit waanzinnige aanbod gaat kijken.

Binnen 2 maanden gaan we samen aan de slag als jij door mij je professionele website laat maken. In die 2 maanden gaan we het volgende doen:

 • We plannen 6 online coach calls in
 • We kijken naar jouw ideale klant
 • Schrijven samen aan je verkoop teksten
 • Creëren een duidelijke lijn in jouw aanbod
 • Zorgen voor een gratis weggever op jouw website
 • Zorgen ervoor dat jouw website een geweldige klantenreis heeft
 • En ik maar natuurlijk jouw website voor je

Ben jij nieuwsgierig geworden en zou je hier meer over willen weten? Kijk dan op deze pagina.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *