5 Redenen waarom je een duidelijke website nodig hebt.

duidelijke website

Het is één van de meest gemaakte fouten als het aankomt op website. Er is totaal geen duidelijkheid of samenhang. Als dat het geval is, zal deze website ook niet zijn werk doen. Want je wilt dat jouw website je klanten gaat opleveren. Niet dat deze alleen maar in de lucht is onder het mom van “ik moet online zichtbaar zijn”. En vaak is het ook niet gek dat er geen duidelijke website is. Want als je met deze mensen spreekt, is er vaak ook onduidelijkheid in het bedrijf.

In deze blog behandel ik de 5 meest voornaamste redenen waarom het zo belangrijk is om een duidelijke website te hebben. Zo hoop ik mensen te inspireren dat een website meer is dan alleen dat ding wat je moet hebben afgerond om echt te kunnen ondernemen.

Wat zijn de belangrijkste redenen waarom je een duidelijke website nodig hebt?

Onduidelijkheid in je bedrijf leidt tot een onduidelijke website

  Voordat je begint aan je website, zorg dat je duidelijkheid heb. Je hoeft echt geen jaren lang gevestigde ondernemer te zijn om een duidelijke website te hebben. Maar wel heb je duidelijkheid nodig in jouw product of dienst.

  Ik werk veel met bewustzijnsondernemers en hoeveel ze vaak ontzettend goed zijn in datgene wat ze doen, zijn ze vaak minder goed in het brengen van duidelijkheid. Want ze willen iedereen helpen. Ze willen geen standaard verkoper zijn waar ze zoveel van zien op social media.

  En daarom vertellen ze op hun website over de modaliteit die ze aanbieden. Maar een klant die echt een probleem heeft, hoeft niet te weten wat je doet. Zij willen gewoon weten wat jij voor hen kan betekenen waardoor ze geholpen worden.

  Dus leer te praten over jouw product of dienst op een manier die jouw klant goed kan begrijpen.

  Je wilt dat klanten je product/dienst kopen

  Als je vaag bent in jouw boodschap, zullen bezoekers ook niet weten wat ze nou precies bij jou kunnen krijgen. En we leven in een digitale tijd. Als jij jouw boodschap niet helder hebt, is er altijd wel een ander die dat wel heeft. Dan betekend het dat zij gaan kopen bij jouw concullega. En dat terwijl jij wel misschien de beste optie was geweest.

  Je website mag meer zijn dat alleen die pagina die bestaan om zichtbaar te zijn. Een duidelijke website in uitstraling en aanbod  zal een deel van het verkopen voor jou uit handen nemen.

  Een duidelijke website straalt vertrouwen uit

  Ga eens kritisch kijken naar websites die jij tegen komt. Wanneer spreekt een website jou aan en wanneer juist niet. Kijk vooral ook eens naar grote bedrijf en webwinkels die een groot budget hebben. Wat zie je daar? Over alles deze websites is goed over nagedacht. Elke kleur, tekst en knopje zijn zorgvuldig op die plek geplaatst.

  En dit geldt ook voor jouw website. Nog steeds worden een massieve websites gemaakt met zoveel pagina’s aan product informatie (Dit is wat anders dan een blog), terwijl er naar zo veel van de pagina’s in de werkelijkheid maar weinig gekeken wordt.

  Wanneer jij duidelijk en krachtig in jouw boodschap bent, laat jij zien dat je weet waar je over praat en dat straalt duidelijkheid uit naar je klanten.

  De perfecte plek om je aanbod te doen

  Jouw eigen website is perfect om je aanbod te doen. Je kan alles hier precies omschrijven. Voor wie is het? Wat bereiken ze er mee? Wat krijgen ze als ze met jou gaan samenwerken? Een duidelijke website is perfect om jouw aanbod te doen, omdat het laat zien dat jij een professional bent en de beste in je werk.

  Een bezoeker is dan al op jouw pagina. In tegenstelling tot social media is daar geen concurrentie te zien. Ze zien alleen jou. Maak daar gebruik van door helemaal in te spelen op jouw klant.

  Om beter vindbaar te zijn in google

  Je kan misschien denken dat jij toch nooit hoog gaat scoren in zoekmachines en dat je de kans klein is dat je daar klanten uit gaat halen. Maar niks is minder waar. Daarbij is het gratis om door zoekmachines gevonden te worden en veel minder moeilijk dan een grote following te creëren op social media.

  Dus denk hier toch eens over na bij het maken van jouw website. En een duidelijke website is voor google het makkelijkste om te vinden. En het zorgt er ook voor dat jij op de juiste zoektermen gevonden gaat worden.

  Hoe kan jij zorgen dat je een duidelijke website hebt?

  Nu kan alles misschien een beetje overweldigend lijken. En als je geen idee hebt wat je doet, dan kan ik je hier bij helpen. Als ik jouw website mag maken, ga ik namelijk niet alleen dat voor je neerzetten, maar spreken we ook een aantal coaching sessies af waarin we de duidelijkheid in jouw bedrijf gaan brengen.

  Wil je hier meer over weten? Kan dan hier.  

  Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *