5 technieken om jouw online zichtbaarheid te vergroten

online zichtbaarheid

Voor veel ondernemers is online zichtbaarheid een kriem. Je ben ergens wel begonnen met je website en heb een Facebook pagina voor je bedrijf, maar eigenlijk levert je dat maar weinig tot niks op. Behalve misschien extra kopzorgen omdat andere ondernemers wel goed gezien worden.

Maar je moet goed onthouden dat de ondernemers die jij regelmatig voorbij ziet komen, niet gisteren pas begonnen zijn met het werken aan hun online zichtbaarheid. Soms zijn ze hier al jaren mee bezig met veel tijd en moeite. Want we denken wel dat die online zichtbaarheid ons zomaar komt aanwaaien, maar niks is minder waar. Een goede en standvastige onderneming opbouwen gaat niet over één nacht ijs. Je moet er moeite voor doen om het tot een succes te maken.

Gelukkig is het ook niet nodig om maar vanuit het niks van allerlei stappen te gaan ondernemen. Want acties nemen zonder te weten waar je eigenlijk mee bezig bent, is ook niet echt een bijdrage. Daarom vertel ik je in deze blog meer over hoe jij je online zichtbaarheid kunt vergroten.

Online zichtbaarheid begint met een boodschap

Vaak weten we wel dat we zichtbaar moeten zijn wanneer je net begint met een bedrijf, maar wat moet je dan delen zo iedere dag? Als dit jouw voornaamste excuus is om niet online zichtbaar te zijn, dan is waarschijnlijk je boodschap niet helemaal helder. Weet je wel duidelijk tegen wie je praat en wat je aanbod is?

Een grote valkuil van ondernemers is vaak dat ze iedereen willen helpen. Hierdoor praat je tegen iedereen waardoor je boodschap maar een beetje vaag blijft. Je bereikt er maar weinig mee, want er is niemand die met zich met jouw vage boodschap kan verbinden. En daar zijn mensen naar opzoek in deze drukke online wereld. Ze zijn opzoek naar verbinding. Naar iemand die hen begrijpt en hen helpt hun probleem om te lossen .

Zorg er dus voor dat je jouw boodschap helder hebt en ga in gesprek met mensen.

Online zichtbaarheid met je website

Je website behoort meer te zijn dan alleen een statische pagina waarin je wat meer over jezelf verteld. En het is al helemaal niet meer zo dat als je maar een website hebt, de klanten in honderden komen binnen gerold.

Maar hoe kan je dan wel online zichtbaar zijn met een website? Door je website zo in te richten dat deze klanten op gaat leveren op het moment dat mensen jouw pagina’s bezoeken. Dat jouw bezoekers zien dat jij waardevolle informatie aan hen levert en ook in staat bent om hun probleem op te lossen.

Je website laat ziet met welk aanbod jij jouw klanten kan gaan helpen en tegelijk leren mensen je wat beter kennen. Niet doordat ze persé meer over je te weten willen komen, maar wel in je uitstraling. De manier waarop je schrijf, de kleuren die je gebruikt, de foto’s die je deelt. Deze stralen al veel uit naar mensen.

Hulp nodig om online zichtbaar te worden met een goede website? Klik dan hier.

Vindbaarheid in google

Als je net begint als ondernemer is vindbaarheid in zoekmachines niet hetgeen waar jij je direct op moet gaan richten. Maar je kan er wel langzaam naar toe werken. Door bijvoorbeeld te bloggen. Ondanks dat je soms leest dat bloggen geen zin meer heef, is dat echt niet waar. Het schrijven van een blog is een waardevolle manier om vrijblijvend informatie te leveren aan je bezoeker. En je vindbaarheid in zoekmachines wordt hierdoor heel veel groter.

Een blog die je maakt levert jou een nieuwe manier van online zichtbaarheid en je kan er gelijk een nieuwe post bij maken om te delen op jouw social media. Zelf gebruik ik graag Canva voor het maken van mooie content plaatjes.

Content maken voor online zichtbaarheid

Het is natuurlijk ideaal als je de content die maakt kan delen op verschillende social media. Maak je filmpjes? Dan kan je die delen op Facebook, Instagram en Tiktok. Of je maakt een video die perfect past bij de blog post die je net geschreven hebt.

Zorg wel dat je een helder plan hebt om te delen op social media. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je volledig de kluts kwijt raakt omdat je niet meer weet waar je mee bezig was. Begint daarom met het nemen van 1 online zichtbaarheid actie per dag. En die actie is iets wat voor jou in eerste instantie heel makkelijk is om te doen. Eventueel kan je dit delen naar verschillende kanalen.

Je boodschap blijven aanscherpen

In de loop van tijd, leer jij je klanten steeds beter kennen. Je snapt daardoor ook steeds beter met welke problemen ze te maken hebben. Dit kan je gebruiken in al jouw content waarmee je online zichtbaar bent. Dit is een proces dat nooit echt stopt en alleen maar door gaat. Blijf dit ook vernieuwen. Je zal zien dat het aanspreken van jouw klanten je steeds gemakkelijker af gaat.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *