Mijn verhaal: Hoe ik begon met ondernemen?

hooggevoelige ondernemer 1

Buiten mijn stages om, heb ik nauwelijks een “normale” baan in loondienst gehad. Mijn ondernemers verhaal begint al in 2009! Pff, wat een lange tijd als je er zo aan terug denkt. Wel heeft mijn onderneming meerdere transformaties doorlopen. Van het volgen van mijn grootste passie tot kampen met gezondheidsproblemen. Mijn ondernemers verhaal is er eentje van vallen en op staan.

Beginnen met ondernemen vanuit je grootste passie

Al vanaf klein meisje zijn paarden mijn grootste passie. Geen wonder ook dat ik begon met rijden zo snel als dat mocht. Toen met 5 jaar oud. De hobby leidde naar een eigen pony en die leidde naar een eigen paarden bedrijf. Zo snel als ik mijn opleiding paardenhouderij op NHB Deurne had afgerond, ging ik naar de Kamer van Koophandel. In juni 2009 was mijn bedrijf een feit.

Mijn onderneming was idealistisch gericht op het lesgeven van kinderen in kleine groepen en het trainen van paarden en ponies. Alles met een meer paard vriendelijkere aanpak dan er op grote stallen gebeurde. Ik plande kleinschalige ponykampen in de zomer en gaf lessen aan kinderen met een beperking. Hele dagen was ik buiten, het gehele jaar rond. We hebben er prachtige tijden beleefd.

Zoals bijna elk paardenbedrijf kwam er net genoeg om van rond te komen. Dat is samenhang met mijn gezondheid waarin in constant te maken heb met astma, CVS en Fibromyalgie, maakte dat ik er op een gegeven moment voor moest kiezen om mijn gezondheid voorop te stellen.

Verhuizen naar zee

Inmiddels heb ik mijn man Wouter leren kennen. Samen wilden we het avontuur van emigreren aangaan, maar uiteindelijk besloten we naar Zeeland te verhuizen. Dit voornamelijk voor mijn luchtwegen, aangezien ik hier geen medicijnen nodig had. En dat heeft echt het gewenste effect gehad, want inmiddels is het jaren geleden dat ik ze nodig heb gehad ongeacht waar ik naar toe ga.

Dit is ook het moment waar mijn bedrijf even op een lager pitje kwam te staan. Het was tijd om te kijken wat onze volgende stap zou zijn. Daarom ging ik werken in een loondienst baan, waarna ik binnen een jaar tijd in de ziektewet terecht kwam omdat mijn gewrichten het niet aankonden.

De weg naar succes is niet altijd wat je er van zou verwachten

Ik ging keihard aan mezelf aan het werk en met succes. Uit de reguliere zorg kreeg ik maar weinig support. Dus kwam ik ging ik op een natuurlijke manier aan de slag. Het is keihard werken en gaat met kleine stapjes, maar inmiddels in mijn lichaam ontzettend sterk. Zo kan ik lange afstandswandelingen maken met een gevulde rugzak op mijn rug.

Vanuit hier begon ook weer een bedrijf te ontstaan. Ik wilde online werken zodat ik zelf alle vrijheid kreeg om mijn tijd in te delen zoals dat voor mij goed is. Eerst begon ik  met verschillende VA taken en door te doen vond ik wat ik echt leuk vond. Nu ben ik al even webdesigner en breid ik me steeds verder uit.

Gezondheid voorop

Nog steeds is mijn gezondheid voor mij belangrijker dan het hebben van een succesvol bedrijf. Ik heb niet de luxe die andere wel hebben om er volledig in te duiken. Ik moet alleen in delen doen en dat is helemaal prima. Sterker nog, als je weet hoe je dat moet aanpakken bouw je hiermee een veel sterkere en betrouwbare onderneming. Stapje voor stapje en dan kom je er wel.

Mijn bedrijf staat helemaal online. Ik plan alleen live afspraken wanneer ik dat leuk vindt. Zo werk ik op tijden dat het voor mij uitkomt en hou ik genoeg tijd en energie over voor de andere dingen in mijn leven die ik leuk en belangrijk vind. Mijn paarden en honden zijn hier zeker een groot deel van.

Ook krijg ik de kans om andere ondernemers hun missie  naar buiten te laten brengen in de wereld. Een super gave kans. In de jaren dat ik nu ondernemer ben, is het online landschap enorm veranderd. Door bij te blijven leren heb ik hier mijn nieuwe kansen gevonden.

Wil jij ook meer zichtbaar zijn met jouw onderneming? Download dan hier mijn gratis e-book “7 Dagen zichtbaar in slechts 1 uur tijd.”

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *