6 Tools en websites die ik gebruik om social media graphics te maken

social media graphics

Om je online zichtbaarheid te vergroten is het belangrijk om aanwezig te zijn op verschillende social media kanalen. Nog mooier is als jouw social media feed een eigen branding heeft. Dan gaan mensen op den duur jouw content herkennen. Hierbij zijn social media graphics in template vorm een uitkomst. Want dit maakt het voor mijn klanten een stuk makkelijker om vast te houden aan hun eigen branding en hoeven ze niet zelf elke keer iets nieuws te bedenken. 

Social media templates zijn kant en klare graphics die al helemaal opgemaakt zijn in de juiste stijl, kleur en lettertype. Het enige wat je er zelf nog aan hoeft te doen is de nieuwe tekst van de post erin zetten. Super handig en het bespaart je zeeën van tijd. En als jij deze templates afwisselt met een paar mooie foto’s, dan heb je voor je het weet een hele mooie en vooral herkenbare social media. 

In deze blog wil ik je laten zien welke tools en websites ik gebruik om social media graphics voor mij en mijn klanten te maken

Canva voor Social media graphics

Als je het programma Canva nog niet kent, dan kan ik je deze ten zeerste aanraden. Canva maakt het maken van graphics en visuals voor jouw social media zo veel makkelijker. En niet alleen voor social media graphics is het makkelijk. Je maakt hier complete e-books, webinars, T-shirts etc. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en Canva heeft het om je te helpen bij het runnen van jouw online business. 

Canva is er in een gratis versie en een betaalde versie. Met de gratis versie kan je al super veel en is echt de moeite waard. Want het maakt ontwerpen voor niet professionals zo gemakkelijk. Met de pro versie heb je toegang tot meer lettertype, plaatjes, vormen etc. 

Adobe Illustrator

Eerlijk moet ik bekennen dat ik het liefst met Canva werk, maar Abode Illustrator heeft toch net even wat meer mogelijkheden voor een moeilijkere graphic. Dus heb jij geen moeite om aan de slag te gaan met een uitgebreid design programma, dan is Abobe Illustrator misschien het programma voor jou. Echter zou ik dit niet aanraden voor een beginner. 

Creative Fabrica

Bij Creative Fabrica kan je een hoop losse plaatjes, lettertypes etc. kopen voor jouw social media graphics. Het maakt dat je jouw design nog veel orgineler kan maken. Wel zou ik er voor zorgen dat je jouw design vervolgens in al jouw social media graphics toevoegd en niet elke keer een andere. Anders wordt het zo’n mengelmoesje van alles bij elkaar. 

Pixabay

Ben je opzoek naar goede stock foto’s? Neem dan eens een kijkje op Pixabay. Hier vindt je uitgebreide mogelijkheden aan zowel gratis als betaalde stock foto’s. Wel is er altijd vrijblijvende de optie om een kleine brijdrage te geven aan de maker van de foto. 

Coolers

Voor het maken en bedenken van een nieuw kleuren patroon is deze tool Coolers echt super handig. Dus ook als jij een nieuwe branding maakt voor je social media graphics. Hierbij kijk je hoe je perfect kleuren bij elkaar kan passen. Eindeloze opties om mee bezig te blijven. 

Pinterest

Pinterest is vooral mijn go to website om inspiratie op te doen zowel voor wanneer ik voor mijn klanten social media graphics maak of een nieuwe website creër. Aan de hand van voorbeelden zie ik al snel wat ik mooi vindt (of mooi vindt voor de klant) en dat pin ik op een board. Het is niet om de kunst van een ander na te maken maar wel om een goede inspiratie op te doen. 

Dit zijn dus mijn tools en websites die zeker niet mogen ontbreken wanneer jij aan de slag gaat met jouw social media graphics. 

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *