Hoe kan ik mijn online zichtbaarheid vergroten?

online zichtbaarheid vergroten

Waarschijnlijk heb jij het je weleens af gevraagd wanneer je ondernemer bent. Hoe kan ik mijn online zichtbaarheid vergroten? Want je wilt dat jouw bedrijf gevonden en gezien gaat worden. Je wilt dat potentiële klanten jouw kunnen vinden als ze zoeken naar een oplossing voor hun probleem. Hiervoor zal je dus wat moeten gaan doen aan je marketing. Maar waar moet je beginnen? Er zijn zo veel platformen. Hoe moet jij daar je weg in kunnen vinden. In deze blog hoop ik je hier mee op weg te kunnen helpen. 

Waarom je online zichtbaarheid vergroten?

Hopelijk snappen we allemaal dat als jij alleen achter de keukentafel blijft zitten, niemand over jouw bedrijf te weten zal komen. En toch is dit vaak wel wat we doen. Want er zijn tegenwoordig genoeg startende ondernemers die ergens heel goed in zijn en daarom vanuit huis hun eigen bedrijf op gaan zetten. Die klanten komen vanzelf wel toch?

Wanneer dat niet gebeurd, gaan de startende ondernemers zich afvragen wat ze dan verkeerd hebben gedaan. Ze hebben er toch al die tijd en moeite in gestoken? Waarom komt er dan niemand? Waarschijnlijk omdat je er heel veel tijd in hebt gestop, maar niet op de juiste manier. Je hebt niet de taken verricht die jouw bekend gaan maken onder de mensen. En of je het nou leuk vindt of niet, zichtbaar zijn, marketing en verkopen zijn dagelijkse taken die iedere ondernemer zal moeten uitvoeren. 

Daarom zal je online zichtbaarheid vergroten je gaan helpen. Helaas is dit geen éénmalige taak die je moet uitvoeren. Na één post op social media komen niet direct de klanten bij je binnen gerend. Het is al leuk als je hier wat reacties aan over houdt. Nee, je online zichtbaarheid vergroten is een lange termijn spel. Iets wat ze past echt gaat uitbetalen als jij degene bent die het echt gaat volhouden. 

Waar begint je online zichtbaarheid vergroten?

Buiten alle platformen waarop je zichtbaar kan gaan zijn, is het je handig om af te vragen wie jou doelgroep is. Kan jij deze perfect omschrijven? Pas dan ga je snappen waar jouw potentiële klanten zich bevinden. Aan de hand daarvan kan jij je plan gaan trekken. Zowel in het kiezen van welke social media platformen je gaat kiezen als de soort content die je moet gaan maken. 

Kan jouw website je online zichtbaarheid vergroten?

De eerste stap voor veel ondernemers is het (laten) maken van een website. Maar hoe goed is deze website geoptimaliseert voor jouw ideale klant? Als jij jouw doelgroep heel goed kent, weet je ook welke zoekwoorden ze zouden gebruiken om jouw te vinden. Het is dus belangrijk dat hier jouw teksten op worden aangepast. 

Maar ook het technische gedeelte van jouw website moet in orde zijn om goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Zou houdt google van een duidelijke en snelle website. En ook bepaalde instellingen zijn hier belangrijk. Zelf vind ik de plugin Rankmath wel goed werken om je hier bij te helpen. 

Content maken om je online zichtbaarheid te vergroten

Content marketing is deze dag de nummer 1 manier om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Je maakt content die jouw doelgroep aanspreekt. Dit kan dus in de vorm van video’s, foto’s, blogs, podcasts etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dit maakt ook dat het voor veel mensen erg overweldigend kan lijken om er nog aan te beginnen. Want de kans dat je vanaf het eerste moment super succesvol bent, is nagenoeg nihil. Je zal moeten gaan opbouwen en langzaam maar zeker je publiek creëren. 

Maar hoe kies je dan waar je aan gaat beginnen? Door waar we het hier al eerder over gehad hebben. Het kennen van je ideale klant en weten waar deze zich bevindt. En ook wat ze leuk vinden om te lezen en bekijken. Wat maakt dat zij jou graag willen volgen? Dit kan dus ook voor iedereen anders zijn. 

Wil jij ook meer online zichtbaar zijn met jouw bedrijf? Vraag dan hier mijn gratis e-book Zichtbaarheid op jouw authentieke manier aan.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *