De 5 meest gemaakte fouten die onderneners maken als ze online zichtbaar zijn

online zichtbaar zijn 1

We weten inmiddels allemaal dat het hebben van een goed netwerk op social media je ontzettend kan helpen bij de groei en vooral inkomsten van je bedrijf. Maar waar moet je dan beginnen met online zichtbaar zijn? Vooral voor startende ondernemers kan het online zichtbaar zijn eruit zien als een enorme berg. Een berg die jij moet beklimmen om uiteindelijk tienduizenden volgers te behalen waardoor je dan eindelijk succesvol gaat zijn. 

Gelukkig heb je er echt niet zo veel nodig om inkomsten te behalen uit jouw bedrijf. Wat je wel nodig hebt is een groep(je) volgers die jouw specifiek om jouw aanbod volgt. Daarom deze blog over de meest gemaakte fouten over online zichtbaar zijn en hoe je dit kan verbeteren. 

Geen strategie hebben voor het online zichtbaar zijn

De “ik doe maar wat” strategie mag dan wel een strategie zijn, maar je niet echt gerichte volgers of klanten opleveren. Want vaak zijn jouw posts zo verspreid over verschillende onderwerpen dat eigenlijk nog niemand weet wat je nou precies doet. 

Daarom heb je een strategie nodig. Weten waar je over post. Hierbij kan je gaan kiezen wat je wel of juist niet gaat delen. Want sommige onderwerpen passen nou eenmaal niet bij jouw account. Stel je praat altijd over honden, dan zou het erg raar zijn als je ineens over reptielen gaat praten. En zo is het ook bij jouw online business. 

Zou je graag wat meer inzicht willen krijgen over jouw strategie? Vraag dan hier mijn gratis e-book aan Zichtbaarheid op jouw authentieke manier. 

Twijfelen aan zichzelf

Twijfel is de grootste boosdoener als het aankomt op jouw marketing strategie. Elke keer jezelf afvragen of je mensen niet tot last bent. Weet je wel genoeg? Zitten mensen wel op jou te wachten? Twijfel kan er voor zorgen dat jouw bedrijf zelfs nooit van de grond komt. Dat je vast blijft zitten op de plek waar je nu bent. 

Ben jij iemand die zich laat leiden door haar eigen twijfel? Blijf dan niet stil zitten maar onderneem actie. Zelfs al is het niet perfect wat je doet. Als je stil blijft zitten gebeurt er sowieso niks. Misschien moet jij wel eerst wennen om aan het online zichtbaar zijn. De druk dat daar gelijk een vloeiend bedrijf uit moet voortkomen maakt het er zeker niet gemakkelijk op. Je haalt deze druk bij jezelf weg door jezelf eerst de tijd te geven om je volgers groep op te bouwen. 

Advies aannemen van iedereen

Op social media wordt je overspoelt met advertenties van allerlei mensen die zeggen te weten hoe je een grote following op je social media bouwt. Maar niet al hun strategiën zijn hiervoor hetzelfde. En dat maakt dat je makkelijk over springt van verschillende strategiën. Vooral als jij niet werkt met een coach die jou hierbij helpt, ga je gemakkelijk weer over naar een ander idee. 

Weet je wat nog slechter is voor je online zichtbaar zijn? Dat je iedere week (of iedere dag) een nieuwe strategie volgt. Denk niet dat je van de één op andere dag gegroeit moet zijn met duizenden volgers. Je mag er even de tijd voor nemen. 

Zou jij graag aan jouw online zichtbaar zijn willen werken met een coach die jouw ondersteund in jouw process? Plan dan hier een gratis zichtbaarheids sessie in om te kijken of wij een match zijn samen. 

Iedereen willen helpen

Je kan niet iedereen helpen. Hoe graag we dat ook zouden willen, we kunnen niet de hele wereld op onze schouders dragen. Het beste wat jij kan doen is heel goed te worden in een bepaald groepje mensen helpen als een bijdrage aan een betere wereld. Als iedereen dat zou doen, komen we er samen ook. 

Ook voor je online zichtbaar zijn is het willen helpen van iedereen een dodelijk iets. Door te praten tegen iedereen zal niemand zich echt herkennen in jouw verhaal. En dat heeft juist het tegenovergestelde effect: Je bereikt helemaal niemand. En dat is nou niet niet de bedoeling. 

Het is dus belangrijk om te weten tegen wie jij spreekt. Dan weet je ook waar deze personen het meeste behoefte aan hebben om te horen. Op die manier maak je niet alleen makkelijker je content, maar ga je ook echt connecten met mensen. 

Content maken zoals een ander het doet

Het is zo gemakkelijk om te kijken naar andere ondernemers, die ongeveer hetzelfde doen als jij, hoe die hun content maken. Dat levert je vaak toch wel een paar ideeën op. Helaas is niks minder waar. Want jij hebt niet diezelfde persoonlijkheid als die ander. Wat zij doen past niet persé ook bij jou. 

En als jouw klanten iemand zoals die ander willen zien, kopen ze wel bij hen en niet bij jou. Zorg ervoor dat je daarom jezelf blijft op social media. Alleen op jouw authentieke manier kan je trouwe volgers winnen. Dit is misschien geen snelle techniek, maar wel een duurzame. Dat gaat jou in de toekomst het meeste opleveren. 

Wil jij goed van start gaan met jouw online zichtbaar zijn? Vraag dan nu mijn gratis ebook Zichtbaarheid op jouw authentieke manier aan. 

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *