Het ultieme 11 stappen plan voor succesvol hooggevoelig ondernemen

succesvol hooggevoelig ondernemen

Als jij hooggevoelig bent, dan zit je er niet op te wachten om een nutteloze onderneming te runnen waar jij helemaal niet blij van wordt. Je hebt een passie. Je bent ergens goed in en je weet dat je hier iets in te doen hebt. Dit voel je zo dat dit voor jou de juiste stap is om te zetten, maar waar moet je dan beginnen? Succesvol hooggevoelig ondernemen wordt gedacht dat het heel gemakkelijk is. Maar vaak zijn er nog andere dingen nodig om een succesvol bedrijf te krijgen. 

Succesvol hooggevoelig ondernemen: Wat houdt dat nou eigenlijk in?

De definitie van succes is voor iedereen anders. Het is eens goed om deze vraag voor jezelf te beantwoorden: “Wanneer ben ik nou succesvol als ondernemer?” Heeft dat te maken met een aantal mensen dat je hebt geholpen? Wanneer je een bepaald bedrag op de bank hebt staan? Waarin ligt dat succes voor jou? 

Het is handig om hier een antwoord op te hebben voor jezelf. Want we kunnen er zo hard in zijn om onszelf af te straffen dat we niet succesvol genoeg zijn. Vooral nadat we een keer over de tijdlijn van onze social media zijn gescrold. We worden daar omringt door voorbeelden die volgens ons meer succes hebben in dat ondernemersspelletje. En het geeft onszelf een ultieme kans om ons zelfbeeld weer wat naar beneden te halen. Maar voor succesvol hooggevoelig ondernemen moet je juist vertrouwen hebben in jezelf. 

Succes is niet voor iedereen hetzelfde. De ene ondernemer streeft naar een miljoen omzet per jaar. Terwijl een ander heel tevreden is met € 5000,- omzet per maand. Want die miljoenen ondernemer heeft hier ook acties voor moeten nemen. Het zijn de dingen die wij vaak niet zien. Maar geen enkele onderneming wordt uit zichzelf succesvol. 

Dus hierbij nogmaals de vraag. Wat is voor jou succesvol hooggevoelig ondernemen?

Jouw boodschap is je meest waardevolle tool tot succesvol hooggevoelig ondernemen

Als hooggevoelige ondernemers ergens goed in zijn, dan is het wel dat ze zichzelf helemaal weg cijferen. “Mijn verhaal is niet goed genoeg. Dat maakt totaal geen kans. Niemand gaat zich daarin herkennen.” Toch is jouw verhaal je meest waardevolle ondernemers tools. Waarom doe jij wat je doet? Wat betekend het voor jou om dit te mogen doen? En hoe heeft het je zelf geholpen? Dat durven te vertellen vormt de meest waardevolle basis voor jouw marketing plan. 

Het is iets wat ik zelf ook heel erg herken. Mijn verhaal is maar saai. Er zit echt niemand op mij te wachten. Het zijn woorden die ik mezelf maar al te vaak toe spreek. Hoewel het mij met meer oefening steeds beter af gaat, moet ik soms echt diep graven naar het verhaal wat ik te vertellen heb. 

Als ik marketing helemaal op mijn manier zou mogen doen dan zou ik het alleen doen op basis van energie. “Hé, je wilt dit of je wilt het niet.” En dan ook nog denken dat een ander mijn aanbod wel snapt. Om na het weer horen van een “Néé” me weer af te vragen waarom het dan niet gelukt is. 

Hoe waardevol ons product ook is, niemand zal het van ons willen kopen als wij er niet over kunnen vertellen. Als wij al geen verhaal kunnen vertellen over onze dienst/product/passie, hoe moet een ander dan weten of wij voor hen de juiste samenwerking zijn?

Dus ga leren praten over jouw verhaal en deel het met anderen. Dat is je eerste stap naar succesvol hooggevoelig ondernemen. 

Laat jezelf zien!

In een drukke online wereld is anders zijn dan anderen juist een uitkomst. We moeten er vanaf dat het verkeerd is om echt onszelf te zijn. Iedereen is anders en dat is juist het mooie er aan. Want ookal wilde je vroeger (of misschien nog steeds) net zo zijn als “normale” mensen, dat ben je zeker niet. En al helemaal niet als je deze blog leest, want dan heb jij een pad als ondernemer gekozen. Datgene wat anderen soms wat bijzonder aan jouw vinden wordt ineens jouw kracht. 

Succesvol hooggevoelig ondernemen is afhankelijk van het feit of jij jezelf kan laten opvallen tussen de menigte. Een beetje ondernemer heeft tegenwoordig een echte fotoshoot gehad. Het liefst in pak waardoor ze extra uitstralen hoe succesvol ze zijn. Soms vraag ik me af of ze die laten maken omdat ze denken dat het moet. Alsof het een graadmeter is die je van je lijstje kan afvinken. Als je een fotoshoot laat maken, doe er dan eentje waarbij je echt jezelf bent.

Als je mijn foto’s en video’s weleens hebt gezien op social media, dan zie je bij mij maar weinig perfect geposeerde foto’s terug. Sterker nog, het liefst gebruik ik foto’s die gemaakt zijn tijdens het reizen met mijn camperbusje. Als ik dagelijks met ontploft haar en schoenen die compleet onder de nattigheid zitten rondloop. Het zijn geen standaard marketing foto’s. Maar het zijn wel de foto’s waarvan het geluk er voor mij af straalt en waarop je echt mij kan zien. 

Durf die specialist te zijn

Je hoeft niet iedereen te kunnen helpen. Beter is het als jij heel goed bent in de samenwerking met jouw doelgroep. Mensen waarvan jij het leuk vindt om mee te werken en die jij goed kan helpen. Dat maakt dat jij ook gewoon heel goed kan worden in jouw vak. Want niemand kan die mensen zo goed helpen als jijzelf. Als je dat helemaal voor jezelf durf te gaan geloven zal succesvol hooggevoelig ondernemen je een stuk makkelijker af gaan. 

Met tegen iedereen praten bereik je precies het tegenovergestelde van wat je eigenlijk denkt. Namelijk niemand. Door tegen iedereen te praten moet je alles heel groot houden en kan je niet echt in gaan op hun probleem. Buiten het feit dat je je marketing er zeker niet makkelijk op maakt, zal je ook nooit echt de diepgang in kunnen gaan met jouw dienst. En je zal vaker met mensen moeten werken die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt. 

Naar wie zou jij het liefst gaan als je kiespijn hebt? Ga je dan naar een algemene huisarts of kies jij liever voor een tandarts? En zo is dat ook met jouw bedrijf. Durf te kiezen met welke mensen jij graag samenwerkt. 

Biedt mensen een resultaat en niet je product

Veel mensen proberen nog steeds hun methode te verkopen. Dit werkt prima als klanten specifiek opzoek zijn naar jouw methode. Als dit niet het geval is, dan moet jij mensen er dus eerst van overtuigen wat jouw methode allemaal kan doen. En lang niet iedereen vindt dit interresant om te weten en te lezen. 

Als jij nou mensen zou helpen met een specifiek probleem om te lossen, dan herkennen je lezers zich veel eerder in jouw marketing. Dat maakt hen ook veel nieuwsgieriger naar wat jij te bieden hebt. Een leuke bijkomstigheid is dat jij zelf ook kan kiezen met welke mensen jij het liefste werkt en waar jij je ook het meest bij kan vinden. Doe je research en kom erachter welke problemen deze mensen mee te maken hebben. 

Werk aan je eigen mindset

Als mens, maar zeker wanneer je wilt succesvol hooggevoelig ondernemen, ben je nooit uitgeleerd over jezelf. Het maakt niet uit hoeveel je al aan jezelf hebt gewerkt, je kan altijd weer een laagje dieper gaan om een nieuw resultaat te krijgen. 

Maar ook als hooggevoelig persoon is het handig om te weten welke handvaten jij specifiek nodig hebt om goed te blijven functioneren. Als dit iets is waar jij nog moeite mee hebt, dan raad ik je zeker aan om hier eerst mee aan de slag te gaan. 

Ook ik heb het nodige zelfwerk moeten doen voordat ik echt een onderneming kon runnen. En nog steeds moet ik dit blijven doen. Vooral als intuïtief persoon pak je sneller de gevoelens van anderen op. Dus ook degene die je niet wilt merken. Dat zorgt voor de nodige bijkomende stress en twijfel aan mijzelf. Ook weet ik dat er nu nog een limiet ziet aan de hoeveelheid werkzaamheden die ik kan verzeten voordat mijn hoofd het niet meer kan behappen. Dit weet ik van mijzelf en daar begint al het zelfwerk. Door te erkennen dat ook jij niet perfect bent. 

Werk samen met een coach

Wil je succesvol hooggevoelig ondernemen? Blijf dan niet rondtobben in je eigen hoofd. Ga samen werken met een goede business coach die soms even kan functioneren als jouw eigen spiegel en je weer met beide benen op de grond zet als dit nodig is. En een coach heeft al ervaring met datgene wat jij graag wilt neerzetten. Maak gebruik van die expertiese en bouw een stabiele fundering voor jouw bedrijf. 

Voor mij was het uiteindelijk 1-op-1 samenwerken met een coach wat voor mij de echte verandering heeft gebracht. Alleen zat ik veels te veel vast in mijn hoofd waardoor ik zelfs kwijt raakte wat ik echt wilde neerzetten. Juist door mijn HSP liet ik me al gauw leiden door het vraag en aanbod van mijn klanten. En als ik zou willen kan ik iedere dag wel een nieuw bedrijf bedenken. Maar dat gaat natuurlijk niet voor die stabiele fundering zorgen. 

Daarom vind ik het heel bijzonder dat ik met mijn eigen 1-op-1 programma hooggevoelige ondernemers mag helpen met het neerzetten van die fundering in hun bedrijf en hen leren hoe ze direct goed van start kunnen gaan met hun online zichtbaarheid. Wil jij daar meer over weten? Klik dan hier. 

Deel kennis in stappen

Ga er niet direct vanuit dat de mensen die jou tegenkomen op social media er ook klaar voor zijn om gelijk jouw aanbod te kopen. Veel vaker hebben ze nog wat informatie nodig. Daarom is het aan te raden deel stapjes te maken in je bedrijf. Bedenk bijvoorbeeld een e-book of klein programma waarin je mensen kan laten zien hoe je ze kan helpen. 

Door ze eerst een kleine stap te laten zetten, leren ze jou en jouw werkwijze al een beetje kennen. Als het voor hen werkt worden ze gelijk enthousiast voor je grote aanbod. Op deze manier voorkom je ook dat je constant moet lopen verkopen. Nu deel je al waarde aan iemand, waardoor potentiële klanten veel eerder respect voor jou krijgen. Ook het schrijven van blog’s en content voor social media is een goede manier om al waarde te kunnen delen. 

Gebruik je website als onderdeel van jouw strategie

De tijd dat jouw website alleen als een visitekaartje funcitoneert is echt al lang voorbij. Een goede website neemt je klanten mee op reis en laat hen zien waarvoor ze bij jouw terecht komen. Ook neemt het een deel van het verkopen van jou uit handen. Door de jaren heen zal een goede website verder uitgroeien tot een kennisbank en een waardevolle schat aan programma’s die jouw klanten kunnen gaan helpen. 

Dat maakt dat het investeren in een goede website je bedrijf ontzetten vooruit kan helpen op de lange termijn. Bedenk niet zomaar dat het iets is wat je nou eenmaal moet hebben om extra zichtbaar te zijn online. Leer hier wat er belangrijk is voor een goede website voor coaches en therapeuten. 

Ook ga ik graag voor jou aan de slag om een nieuwe website te maken. Wil je daar meer over weten? Kijk dan snel hier. 

Werk samen met het universum

Verkopen is niet alleen trucjes leren op Instagram. Het heeft ook te maken met energie. De energie die jij uitstraalt is zeker belangrijk. Kijk maar eens naar wat jouw aantrekt in andere ondernemers. Meestal kan je er niet eens echt de vinger op leggen. Het is gewoon de uitstraling die er voor zorgt dat jij hen graag volgt en hun berichten leest. 

Dus de energie die jij uitstraalt is belangrijk. Straal jij uit dat je liever niet gezien wilt worden? Dan is dat ook precies wat er gebeurd. Hoe hard je ergens ook iets probeerd voor elkaar te krijgen. 

Maar succesvol hooggevoelig ondernemer heeft ook te maken met de creatiekracht van het universum. Soms lijken alle puzzelstukjes zo in elkaar te vallen dat alles klopt. Vertrouw erop dat hetgene wat jouw kant op komt, precies datgene is wat je nodig hebt. Misschien is het niet altijd wat je wilt hebben, maar je kan er op vertrouwen dat het altijd gebeurd om jou een stukje verder te helpen op je (ondernemers) reis. 

Jij bent niet jouw bedrijf

Voorals wanneer je een eenmanszaak bent, lijkt het weleens dat jij helemaal je bedrijf bent. Zowel in je marketing als in de werkzaamheden. En als klanten dan “nee” zeggen tegen je bedrijf, dat ze ook “nee” zeggen tegen jou als persoon. Vaak heeft het helemaal niks te maken met jou. Zij zijn gewoon niet jouw ideale klant. Sterker nog, als iemand jouw dienst afwijst heeft dat vaker meer met die persoon zelf te maken dan met jou. 

Je bedrijf heeft een eigen energie en heeft daarom ook andere dingen nodig. Denk aan dingen die jij misschien niet goed kan of niet leuk vindt om te doen, zoals boekhouden. Daar moet je dan iemand voor inhuren. Of misschien een VA die veel sneller alle techniekjes in elkaar kan zetten dan jijzelf. 

Belangrijk is dat je de dingen niet persoonlijk maakt. Als ondernemer ga je fouten maken en je komt afwijzing tegen. Maar er zijn ook mooie winsten te behalen. Bedenk altijd dat terwijl jij denkt dat je niet goed genoeg bent, er genoeg anderen zijn die niet eens het ondernemerspad durven in te slaan. Jij hebt er tenminste het lef voor om het te doen. 

Wees dankbaar

Met dankbaarheid kom je overal. Kan jij dankbaar zijn voor zowel je winst als verliezen? Dankbaarheid is een andere staat van zijn. Eentje die jouw gaat helpen bij het succesvol hooggevoelig ondernemen. Je energie en uitstraling zal er anders van worden als jij gaat oefenen in dankbaarheid. 

Wil jij beginnen met de reis naar succesvol hooggevoelig ondernemen? Vraag dan nu mijn gratis e-book Zichtbaarheid op jouw authentieke manier aan.

Vond je deze blog waardevol? Deel hem dan met je netwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *